طرز تهیه ترشی هفت بیجار

ترشی

در فصل پاییز و زمستان ترشی یکی از چاشنی های تغییرناپذیر سفره های اکثر ایرانی ها می باشد که انواع و اقسام مختلفی دارد از جمله؛ ترشی مخلوط، ترشی لیته، ترشی غوره و … در این مطلب طرز تهیه ترشی هفت بیجار آورده شده می باشد.

مواد لازم:

بادمجان 2 كیلو
فلفل قلمی سریع 3-2 رقم
ادویه ترشی 1 قاشق غذاخوری
فلفل دلمه ای( سبز، قرمز، زرد و نارنجی) نیم كیلو
نعنا خشك 1 قاشق غذاخوری
سیر 1 بوته
گوجه فرنگی نارس 300 گرم(5-4عدد)
آب غوره یا سركه یك كیلو
نمك 1 قاشق غذاخوری
سبزی معطر( خرد شده) 250 گرم( 1 لیوان)

توجه: سبزی معطر حاوی نعنا، شوید، مرزه، ترخون، ریحان، گشنیز، جعفری می باشد.

طرز تهیه:
1- بادمجان خام را رنده یا ساطوری می كنیم. بعد آن را درون یك تنظیف ریخته فشار می دهیم و آبش را می گیریم.

2- گوجه فرنگی ها را كه بهتر می باشد نیم رس یا نارس باشند، به صورت نگینی خرد می كنیم. لازم به ذكر می باشد كه گوجه فرنگی نارس باید به رنگ سبز، و گوجه فرنگی نیم رس به رنگ نارنجی باشد.

3- سبزی های معطر را هم خیلی ریز می كنیم. هر چه قدر سبزی ریزتر شود، طعم و رنگ ترشی بهتر خواهد شد. اگر یك یا چند نوع از سبزی ها در معرض نباشند اشكال ندارد، حتی می توان از خشك شده آن ها نیز استفاده كرد.

4- سیر را رنده كرده و فلفل سریع را خرد یا چرخ می كنیم. همچنین فلفل دلمه ای های رنگی را خیلی ریز خرد می كنیم.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشي ليته

5- نعنا خشك، ادویه، نمك و سركه یا آبغوره را با هم مخلوط می كنیم.

6- در کاسه مخصوص ترشی، بادمجان ساطوری شده ، گوجه فرنگی های خرد شده، سبزی های خرد شده، سیر، فلفل دلمه ای و فلفل سریع را می ریزیم و مخلوط سركه، نعنا، ادویه و نمك را نیز به آن می افزاییم.

نكاتی در مورد تهیه ترشی :
(1) طعم این ترشی با آبغوره دلپذیرتر می باشد، اما اگر آبغوره تازه و خوش طعم در معرض نبود، می توان از سركه طبیعی هم استفاده كرد. مقدار سركه مورد استفاده از مقدار آبغوره كمتر می باشد، چون طعم ترش سركه بیشتر از آبغوره می باشد. این ترشی نباید زیاد پرآب باشد.

(2) مقدار نمك و آبغوره را بنا به ذائقه می توان كم یا زیاد كرد.

(3) این ترشی در همان لحظه اتمام كار آماده مصرف می باشد و نیازی به گذشت دوران ندارد. ( ترشی سریع)

(4) آبغوره خیلی به اكسیژن هوا احساساتی می باشد، لذا در صورتی كه درب کاسه آبغوره به طور كامل بسته نباشد طعم آن تحول كرده و تلخ یا بی مزه می شود و كپك می زند، اما مقاومت سركه نسبت به شرایط محیط بیشتر بوده و نگه داری آن آسان تر می باشد.

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …