طرز تهیه ترشی انگور شانی + آشنایی با انگور شانی


خصوصیات انگور شانی, ویژگی های انگور شانی انگور شانی دارای دانه های گرد درشت و به رنگ بنفش زرشکی تیره است. این گیاه بسیار قدیمی است، مصری ها آن را پنج هزار سال قبل از میلاد می دانستند. خانه اصلی انگور آسیای صغیر و ایران است و در حال حاضر به صورت وحشی و نیمه وحشی در این مناطق می روید. تاک درختچه ای است بالارونده که به کمک پیچک های خود به راحتی از موانع و درختان مجاور بالا می رود و طول آن به 15-10 متر می رسد.مهمترین محصولاتی که امروزه از مو به دست می آید عبارتند از: انگور مجلسی، کشمش، شیره انگور، سرکه، در خمس گیلان در شیره انگور ملایر – دوشا، در ایران انواع انگور از جمله: انگور کندری، انگور شاهرودی، یاکوتی، عسگری کشت می شود. انگور، انگور مهدی خانی، انگور بی هسته، انگور بی دانه قرمز، انگور مهره، انگور شانی، انگور ریش بابا، انگور کشمشی، انگور چیرکینک بستک، انگور صاحبی، انگور فخری، انگور نباتی، انگور شانی (شاهانی)، انگور یزدانی، انگور مراغه انگور خلیلی، انگور گهر، انگور لعل حسینی، انگور دم خروسی، انگور شیرازی، انگور الوان، انگور شصت عروس، انگور نارا، انگور مادر و بچه، انگور مسکه، انگور گزنه، انگور ملایی، انگور مقاقلی.انگور شانی یا شاهانی (سلطانی): در بیشتر نواحی شراب‌کاری ایران یافت می‌شود و به دو رنگ سفید و قرمز تیره دیده می‌شود. برای خوردن انگور تازه و تهیه کشمش مناسب است. انگور این نوع انگور پوست کلفتی دارد و به همین دلیل می توان انگور شانی را برای مدت طولانی نگهداری کرد.از خصوصیات انگور شانیانگور شانی دانه های گرد و درشت با رنگ بنفش زرشکی تیره است. نسبت به سایر انگورها پوست کلفتی دارد که به رنگ قرمز متمایل به سیاه و گوشت آن قرمز و سفت است، نهال انگور شانی را تاک یا مو نیز می گویند. ساقه های آن بیشتر قهوه ای رنگ است که نشان دهنده رسیده و آماده برای ترشی یا سرکه است، شیره این انگور به رنگ بنفش زرشکی زیبا و طعم بسیار مطبوعی است. اما به دلیل ضخامت پوست و قیمت بالای آن نسبت به سایر انگورها و به دلیل اینکه در هیچ میوه فروشی به وفور به فروش نمی رسد، خوردن آن به صورت انگور چندان رایج نیست و اغلب از آن استفاده می شود. برای تهیه نوشیدنی، آب میوه، نوشابه و تهیه ترشی شانی و سرکه شانی و. داردویژگی های ظاهری انگور شانی: این نوع انگور دارای دانه های گرد، درشت و تیره رنگ است و به دو صورت دانه دار و بی دانه کشت می شود.پوست انگور ضخیم و ساقه آن قهوه ای رنگ است که نشان دهنده رشد کامل انگور است و می توان از آن برای ترشی و سرکه انگور استفاده کرد. حاوی ویتامین های C، B، A، منیزیم، کلسیم و آهن مورد نیاز بدن است. این نوع انگور در مناطقی که دمای هوا بین 15 تا 40 درجه سانتیگراد است رشد می کند.از انگور شانی برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شود. مهمترین خواص درمانی انگور شاهانی به دلیل داشتن آهن در درمان کم خونی مفید است. انگور شانی بهترین داروی گیاهی برای درمان چاقی و کاهش وزن است، زیرا مصرف روزانه یک لیوان آب آن همراه با غذا در دو وعده باعث چاقی می شود و در صورت مصرف بدون غذا باعث کاهش وزن می شود. شانی برای درمان بیماری های مختلف مانند: دیابت، بیماری های کبدی بسیار موثر است. بهترین غذا برای تقویت عضلات است. و بهترین محرک و تقویت کننده سیستم عصبی است. این نوع انگور ضد سرطان بوده و کلسترول خون را کاهش می دهد. برای پاکسازی معده از انواع میکروب ها مفید است.انگور شانی آشنایی با انگور شانی,طرز تهیه انگور شانی به دلیل داشتن آهن برای درمان کم خونی مفید است.چاق کننده و اشتها آور است و افراد بسیار لاغر که می خواهند چاق شوند می توانند صبح یک لیوان آب انگور و شب یک لیوان ترجیحا همراه غذا بنوشند، در درمان سل و یبوست و بواسیر و سیاه سرفه موثر است. آب انگور تازه شانی نوشیدنی خوبی برای بیماران مبتلا به التهاب کلیه است، زیرا ادرار آور است. انگور سیاه به دلیل داشتن مقدار زیادی آنتی اکسیدان و مواد معدنی در تقویت مو و رفع التهاب از سر موثر است. اگر خورده شود لاغر کننده است. فقط از صبح تا ظهر و چاق کننده اگر با غذا خورده شود انگور و شیره انگور ضعف عمومی را از بین می برد و برای دوران نقاهت بعد از بیماری مفید است و برای بازگشت قوای عضلانی بسیار مفید است انگور شانی، زیرا دارای مقدار زیادی ویتامین C است. می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و سطح گلبول های سفید را افزایش دهد.بعضی از پزشکان معتقدند آب انگور تازه نوعی شیر است.گیاهی است که مواد مغذی آن از شیر حیوانی بیشتر است.استفاده از شیره انگور از جمله انگور شانی تازه برای افراد مبتلا به نارسایی کبدی توصیه می شود، زیرا ذخیره قند در کبد و دفع صفرا آسان است، کبد را تقویت می کند و به عملکرد سالم آن کمک می کند.اگر آب انگور را روی پوست بمالید، چین و چروک ها را از بین می برد و پوست را شاداب می کند. انگور غذای عالی برای سیستم عصبی است و تنش های عصبی را از بین می برد. انگور معده و روده را تمیز می کند. تبدیل به مواد مضر و ضایعاتی می شود. انواع انگور برای افرادی که از آرتریت، روماتیسم، نقرس و سنگ کلیه رنج می برند مفید است. انگور برای افرادی که از مسمومیت، فشار خون بالا و سوء هاضمه رنج می برند مفید است. برای ناراحتی های پوستی، کورک و اگزما مفید است. ماده فعال و غیر محرکی که به طور طبیعی در این گیاه وجود دارد به کاهش آسیب ماهیچه ها و عضلات قلب کمک می کند و همچنین در کاهش و تنظیم سطح کلسترول بدن تاثیر دارد و گذرا بوده و از سکته قلبی جلوگیری می کند. و سایر بیماری های قلبی عروقی آب انگور تازه شیر زنان را زیاد می کند استفاده از انگور شانی برای از بین بردن غم و ناراحتی و بی قراری مفرط بسیار مفید است و بدن را دفع می کند و طبق تحقیقات جدید علمی بسیاری از میکروب های بیماری زا داخل بدن را نیز از بین می برد.با خوردن انگور قرمز، اکسیداسیون کلسترول کاهش می یابد و رگ های خونی منبسط می شوند و خون سریعتر در بدن جریان می یابد.پوست انگور دارای ماده سفید رنگی به نام رسوراترول است که از تراکم و تجمع پلاک های خونی جلوگیری می کند و در نتیجه از تشکیل لخته های خون در رگ ها جلوگیری می کند.آنتی اکسیدان های موجود در انگور سیاه دارای فعالیت های مبارزه با رادیکال های آزاد هستند و از این طریق می توانند خطر را کاهش دهد. در این روش استفاده از انگور و کشمش (کشمش هایی که از انگور سیاه یا انگور شانی تهیه می شود کشمش نامیده می شود و خواص زیادی دارد) بسیار مفید است. اما بیماران دیابتی باید در استفاده از آن احتیاط کنند. ویژگی انگور شانی, خواص ترشی شانی انگور شانی سموم بدن را دفع می کند طرز تهیه ترشی انگور شانی: ترشی شانی یکی از ترشی های اصیل و شاهانه قدیمی در شهر تبریز است. تفاوت این ترشی با سایر ترشی ها استفاده از شکر (عسل یا سس سویا) است که طعم ترش و شیرینی به این ترشی می دهد. خوب است حداقل یک بار این ترشی خاص را امتحان کنید. با دو روش تهیه ترشی شانی آشنا شوید.مواد لازم برای ترشی شانی: انگور شانی، سه کیلو بوته (ترجیحا زعفران ساده یا کمتر)، سرکه 500 تا 750 گرم (ترجیحاً سرکه شانی خانگی) به اندازه آب، آب جوشیده، خنک شده، برابر مقدار آب قبل از تهیه ترشی شانی: انگور به آن پرداخت نکنیدحتما همراه با دسته باشند.سرکه استفاده شده خانگی و با کیفیت است.مقدار آب جوشیده و سرکه دقیقا نصف است. یعنی بعد از گذاشتن شانی در ظرف، اگر ظرف شما 6 لیوان مایع گنجایش دارد، سه فنجان از آن آب جوشیده و سه لیوان سرکه باشد طرز تهیه ترشی شانی: ابتدا انگور را با هم مخلوط کنید. یک کاسه بزرگ بگذارید، سپس آب و یک قطره مایع ظرفشویی را اضافه کنید و خوب بشویید. انگور شانی باید به خوبی تمیز شود، سپس در یک صافی گذاشته و اجازه دهید آب اضافی آن کاملا خارج شود. سپس مقداری آب بجوشانید و بگذارید خنک شود، بعد از آن انگور را در ظرف مخصوص ترشی قرار دهید. می توانید با چاقو یا قیچی انگورها را به خوشه های کوچکتر تقسیم کنید، اما مراقب باشید انگورها را نبرید و خود به خود دانه درست نکنید. می توانید خوشه های انگور را بعد از ترشی و در زمان مصرف کوچک کنید. گنجایش ظرف باید به اندازه ای باشد که انگور پس از ریختن مایع به راحتی در مایع غوطه ور شود سپس آب و سرکه را در شیشه های کوچک آب نمک بریزید.به طوری که مقادیر دقیقا نصف، نصف هستندیعنی اگر ظرف شما 6 پیمانه مایع دارد، سه پیمانه باید آب جوشیده سرد و سه پیمانه سرکه باشد. ظروف مورد استفاده برای ترشی باید تمیز و خشک، بدون سوراخ و بدون بو باشد. سپس آب نبات ها را در دهانه ظرف قرار دهید. به دلیل وجود سرکه، شیرینی ها بلافاصله آب می شوند. در انتها یک کیسه نایلونی فریزر تمیز در دهانه قابلمه قرار دهید و در آن را محکم ببندید. قبل از این زمان در ظرف را باز نکنید. هنگام استفاده، چند خوشه انگور را بشکنید و له کنید و به عنوان یک ترشی خوش طعم در کنار غذا سرو کنید. آشنایی با خواص ترشی شانی,خاصیت ترشی شانی ترشی انگور شانی

مواد لازم برای تهیه ترشی شانی: 2-2.7 کیلوگرم انگور شاهانی یک کیلوگرم سرکه قرمز یک لیتر شکر 1 لیوان 2-3 برگ بو طرز تهیه ترشی شانی: ابتدا انگور را بشویید، می توانید خوشه ها را جدا کنید، نمی توانید آنها را حذف کنید. به نظر من بهتره از هم جدا نشه بعد بذارید آبکش بشه و بعد داخل لیوان بریزید و سرکه رو با شکر مخلوط کنید تا شکر حل بشه و بعد روی انگورها بریزید.ورقه مو را روی انگور بگذارید، درب شیشه را ببندید، آن را به مدت یک ماه در یک مکان تاریک خنک بگذارید و ماریناد آماده است.نکاتی برای تهیه ترشی انگور شانی: آب و سرکه باید یکسان باشد و اندازه آن به گونه ای باشد که انگور در مایع غوطه ور شود.بعضی افراد به جای شکر از شکر یا شکر و یا حتی عسل استفاده می کنند اما کیفیت شکر. بهتر است. برخی برای این ترشی از هیچ شیرینی استفاده نمی کنند، اما با نبات یا شیرین کننده های دیگر طعم شانی شیرین و ترش می شود، برخی فقط از سرکه استفاده می کنند. اینجوری خوشمزه میشه ولی گلو میسوزه. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه مربای پوست پرتقال




قبلی طرز تهیه ترشی لیته بادمجان



مطلب پیشنهادی



طرز تهیه سرکه انگور یکی از سرکه های محبوب و بسیار رایج در تولید، سرکه …


مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …