طرز تهیه هلی کتنی دسر مازندرانی

نهلی کتنی یا گوجه سبز خرد شده با سبزی که به دشکنه شمالی نیز معروف است، یکی از غذاهای خوشمزه بهاری است که طرفداران زیادی دارد. هلیکاتنی یا گوجه سبز له شده معروف به دشکنه شمالی یکی از دسرهای خاص و محبوب بهاره مازندران است که طرفداران زیادی دارد. شمالی ها با افزودن سبزی های گرم به گوجه سبز سرد، ترکیب متعادلی درست می کنند که برای معده سنگین نیست و بهتر هضم می شود، در فصل بهار به خصوص در اردیبهشت بسیار پرطرفدار است. هلی یا گوجه سبز چون بافت سفت و ترش مزه دارد دیر هضم است و زیاده روی در مصرف آن باعث درد معده می شود و به همین دلیل است که مازندرانی ها این میوه خوشمزه را با سبزیجات معطر و کمی نمک سر سفره له می کنند. . با سنگ از آن به عنوان «کتنی» یا «کوتنی» استفاده می کنند.گوجه سبز کوبیده همراه با سبزیجات, دشکنه شمالی, طرز تهیه دسر هلی کتنی طرز تهیه هلی کتنی هلی
مواد لازم هلی کتنی گوجه سبز 500 گرم برگ نعنا 100 گرم پونه کوهی وحشی 250 گرم نمک 1 قاشق چایخوری شکر در صورت تمایل 1 قاشق غذاخوری. نمک را روی سنگ صاف می کوبند تا له شودگوجه سبز را روی سنگی گذاشته و به آرامی می کوبیم تا تفاله گوجه سبز از هسته جدا شود و تکه تکه شود. می توانید گوجه سبز را در یک کاسه چوبی با پتک یا هاون بکوبید و در حین هم زدن سبزی و نمک به آن اضافه کنید. طبع هلی کتنی, نحوه کوبیدن هلی کتنی, هلی کتنی گوجه سبز له شده با سبزی، تا حد امکان دانه ها را جدا کرده و گوجه سبز خرد شده را با سبزی و نمک مخلوط کنید و حداقل 15 دقیقه صبر کنید تا مزه دار شود و سپس بخورید. دانه گوجه سبز تلخ است پس مراقب باشید له نشود. به جای نعنا می توانید از پونه کوهی خرد شده به تنهایی یا همراه با نعنا استفاده کنید. در صورت تمایل می توانید روی هلیکاتن نیز پودر گل بپاشید. مازندرانی ها برای تهیه کوجه سبز کوبیده از ترکیب سبزی به نام دلال که ترکیبی از پونه کوهی، زلنگ، اناریجه و نمک است استفاده می کنند. در برخی از دستورها از 2 حبه سیر همراه با سبزیجات استفاده می شود که بسیار خوشمزه است. .

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشی انار و لبو

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه مربا گلابی

مواد لازم: 800 گرم شکر، گلابی یا سیب، 1 کیلو آب، کمی سرکه، 1/3 پیمانه …